Voor vragen over verkoop of opdrachten kunt u contact met mij opnemen via de mail, gerdaviszer@hotmail.nl of telefoonnummer

mob. 06 50956695

 

Hallo ik ben Gerda Viszer (1966)

 

Mijn passie is tekenen en schilderen, ik maak tekeningen vanaf mijn vierde. Geen achtergrond, muren, behang, schoolschriften waren veilig

en werden ware kunstwerken onder mijn ogen.

Op de opleiding MDGO was tekenen naast textiel mijn favoriete vak. In 1995 volgde ik de opleiding tekenen en schilderen op de lerarenopleiding (NHL), Hier leerde ik de kneepjes van het vak.

Onder andere het mengen van verf, het maken van

composities en het tekenen van modellen.

In 2014 heb ik het schilderen opnieuw opgepakt. Ik maak portretten in opdracht, volg Masterclasses en schilderlessen waarbij stillevens vooral met uitbundige bloemen en modeltekenen mijn voorkeur heeft. Dynamiek, spel van licht en donker, en emoties vind ik erg belangrijk in mijn werk. Vanaf 2018 ben ik met  watervermengbare olieverf gaan werken. Tekeningen maak ik graag met houtskool op hoog-kwaliteit papier. Hierin kan ik veel emotie, licht donker en structuur in kwijt.

 

 

Mijn voorkeur gaat uit naar een combinatie van realisme en impressionistische en laat mij graag inspireren door oude meesters zoals, Berthe Morisot, William Merrit Chace, Elizabeth Sparhawk -Jones, Cassat, lautrec, Israëls en kan er zo nog een paar bijzetten, maar ook Munch, Scherfbeck, Mondriaan voor zijn bloemen,  Swagemakers, Schroder en kollwitz zijn voor mij interessante meesters.  

 

 

 

 

https://www.instagram.com/gerdaviszer_art/

https://www.facebook.com/gerdaviszerart/

 https://nl.pinterest.com/gerdaviszer/

 http://kunstmarktplaats.nl/mijn-kunstmarktplaats/

 http://www.kunstwerkkopen.nl/profile