Voor vragen over verkoop of opdrachten kunt u contact met mij opnemen via de mail, gerdaviszer@hotmail.nl of telefoonnummer

mob. 06 50956695

 

Hallo ik ben Gerda Viszer

 

Mijn passie is tekenen en schilderen, ik maak tekeningen vanaf mijn vierde. Geen achtergrond, muren, behang, schoolschriften waren veilig

en werden ware kunstwerken onder mijn ogen.

Op de opleiding MDGO was tekenen naast textiel mijn favoriete vak. In 1995 volgde ik de opleiding tekenen en schilderen bij de lerarenopleiding (NHL), Hier leerde ik de kneepjes van het vak.

Onder andere het mengen van verf, het maken van

composities en het tekenen van modellen.

In 2014 heb ik het schilderen opnieuw opgepakt. Ik maak portretten in opdracht, volg Masterclasses en schilderlessen waarbij stillevens en modeltekenen mijn voorkeur heeft.  Licht, emotie, ritme, beweging en een sterk contrast tussen licht en donker zijn belangrijk in mijn werk. Ik schilder heel graag portretten, maar maak ook landschappen en stillevens met afbeeldingen van oud en nieuw porselein en bloemen. Vanaf 2018 ben ik met  watervermengbare olieverf gaan werken. Ik gebruik hierbij pigmenten van zeer hoge kwaliteit met een hoge graag van lichtechtheid. Tekeningen maak ik graag met houtskool op hoogkwaliteit papier. Hierin kan ik veel emotie, licht donker en structuur in kwijt. Werken uitgevoerd in zachte grafiekpotloden in grijstinten en of met kleur komen ook aan het bod.

 

 

Mijn voorkeur gaat uit naar impressionistische kunstenaars en laat mij hierdoor dan ook graag inspireren zoals, Monet, Degas, Morisot, Cassat, lautrec, Israëls en kan er zo nog een paar bijzetten, maar ook Munch, Scherfbeck, Mondriaan voor zijn bloemen,  Swagemakers, Schroder en kollwitz zijn voor mij interessante meesters.  

 

 

 

 

https://www.instagram.com/gerdaviszer_art/

https://www.facebook.com/gerdaviszerart/

 https://nl.pinterest.com/gerdaviszer/

 http://kunstmarktplaats.nl/mijn-kunstmarktplaats/

 http://www.kunstwerkkopen.nl/profile